Business Hi-Tech

Cosmote incepe numaratoarea inversa pentru Zapp

26.11.2009, 23:09 32

Divizia de telefonie mobila a grupului elen OTE a inceput saexecute planul de integrare rapida, intr-un orizont de sase luni, aoperatiunilor din Romania ale Cosmote si Telemobil (Zapp), odata cuanuntul renuntarii la serviciile lui Chris Bataillard, care a fostCEO al Zapp in ultimii doi ani.

Zapp se desparte astfel de unul dintre oamenii care i-auinfluentat decisiv evolutia in ultimii noua ani. Fostul bancher deinvestitii Chris Bataillard este cel care l-a convins in anul 2000pe fostul premier libanez Rafic Hariri sa cumpere Telemobil Romaniasi managerul care a condus ultimul mare proiect al Zapp:constructia rapida a unei retele 3G pentru a nu pierde licentaoferita de statul roman in 2006.

Functia de CEO al Zapp a fost preluata de StefanosTheocharopoulos, director general al Cosmote Romania din ianuarie2008. El a preluat in acest an si conducerea operatiunilor dinRomania ale retailerului telecom Germanos.

In varsta de 41 de ani si cu o experienta de peste 10 ani incomunicatii, Theocharopoulos devine astfel unul dintre oameniicheie din industria locala telecom, care va gestiona un businessanual de peste 600 mil. euro si va conduce Cosmote intr-o perioadacheie, cand operatorul trebuie sa treaca pe profit si sa integrezeZapp si Germanos. El s-a alaturat grupului elen OTE in 2002 sidetinea, din anul 2006, pozitia de director executiv BusinessDevelopment al companiei OTEGlobe. Anterior, Theocharopoulos adetinut pozitii manageriale in companii precum O2 Germania,Dutchtone Olanda, Vodafone Grecia, Fujitsu Telecom Research CenterMarea Britanie si Ericsson Hellas (Grecia).

Cosmote a numit la Zapp si un nou director de operatiuni, peSpyridon Spyropoulos, directorul Compartimentului Relatii AfaceriExterne al Cosmote Romania. Desi ocupa de cativa ani un loc discretin cadrul Cosmote, Spyropoulos este unul dintre oamenii cheie aigrupului OTE in Romania, cu o influenta pe masura in structuracompaniei elene. El lucreaza pentru OTE din 1975. El este licentiatal Universitatii Sussex in Inginerie Electronica, detinand si odiploma de Master of Science in Comunicatii Mobile&Comunicatiiprin satelit din partea Universitatii din Westminster.

La finele lunii iunie, grupul elen Cosmote a semnat un acordpentru achizitia Telemobil, care detine o licenta 3G si una inbanda de frecvente de 450 MHz, tranzactia presupunand plata a 61 demilioane de euro pentru actiuni si preluarea de catre companiaelena a unor datorii si alte obligatii financiare in valoare de 146de milioane euro. Tranzactia a fost finalizata la inceputul acesteiluni.

Cosmote este numarul trei pe piata locala de telefonie mobila,cu aproape 7 milioane de clienti si afaceri de 310 mil. euro lafinele primelor noua luni din acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO