Business Hi-Tech

Cota Apple pe piaţa smartphone-urilor este în scădere faţă de anul trecut

Cota Apple pe piaţa smartphone-urilor este în scădere...

Autor: Ioana Nita

06.01.2014, 21:00 471

Vânzările smartphone-urilor Apple cresc lună de lună datorită lansării modelelor iPhone 5s şi 5c din luna septembrie, însă cota de piaţă a companiei americane este mai redusă decât în aceeaşi perioadă a anului trecut pe principalele pieţe, din cauza competiţiei acerbe, scrie publicaţia The Telegraph. Apple are în prezent o cotă de 69% pe piaţa japoneză, 43% în SUA, 35% în Australia şi 30% în Marea Britanie, potrivit datelor companiei de analiză de piaţă Kantar Worldpanel ComTech.

Chiar dacă există o cerere mare pentru modelele iPhone 5S şi iPhone 5C, noile dispozitive LG, Sony sau Nokia câştigă teren de la un an la altul, afectând cota de piaţă Apple. Sistemul de operare Android de la Google este lider în Europa, cu o cotă de piaţă de 69%, iar Windows Phone a devenit al treilea sistem de operare mobil pe piaţa europeană cu o cotă de 10% - dublu faţă de anul trecut.

În România sistemul de operare iOS de la Apple avea o cotă de piaţă de 20,69% în decembrie 2012, iar în luna decembrie a anului trecut deţinea doar 17,68% din piaţa de profil, lider fiind Android, potrivit datelor Stat Counter.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.01.2014

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO