Business Hi-Tech

Crestere de 15% pentru Xerox Romania

03.02.2004, 00:00 10

Incasarile realizate de producatorul de echipament de birou Xerox in Romania au crescut pe 2003 cu 15 procente fata de anul anterior, spun oficialii companiei. Cifrele absolute nu au fost communicate, politica Xerox fiind aceea de a nu defalca rezultatele pe filiale.
"Am avut un an bun", a declarat directorul general al Xerox Romania, Andrei Panculescu, care a apreciat ca succesul companiei s-a datorat in primul rand incercarii de "a nu fi simpli vanzatori de echipamente". El a reamintit ca Xerox pregateste lansarea unei serii noi de echipamente, care vor ajunge in curand si pe piata romaneasca. "Cred ca ele vor fi bine primite de piata si privesc cu incredere anul 2004", a mai spus Panculescu.
Compania Xerox a anuntat pentru anul 2003 incasari la nivel mondial de 15,7 miliarde de dolari, cu 1% mai mici ca in 2002. Profitul net a fost de 360 de milioane de dolari, iar datoriile companiei s-au redus cu 3 miliarde $. Numai pe trimestrul al 2003 Xerox a avut incasari de 4,3 miliarde $.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels