Business Hi-Tech

Creştere de 43% pentru Box, o companie care oferă servicii de partajare şi stocare documente în cloud

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Oana Stupinean

11.09.2015, 00:00 187

Compania Box, care oferă servicii de partajare a fişierelor online şi de stocare în cloud pentru companii a raportat un salt al veniturilor în al doilea trimestru cu 43%, depăşind astfel previziunile de creştere pentru anul fiscal, scrie The Wall Street Journal. Rezultatele financiare ale companiei Box au fost peste aşteptările analiştilor, acţiunile crescând cu trei procente la câteva ore de la tranzacţionare.

“Am încheiat contracte cu mii de clienţi noi”, a declarat CEO-ul Aaron Levie. Compania americană este cunoscută pentru serviciile sale care le permit utilizatorilor să-şi salveze documentele online într-un mod sigur şi apoi să le poată accesa de pe mai multe dispozitive. Reprezentanţii companiei au declarat că au atins 39 de milioane de utilizatori, în al doilea trimestru,  în comparaţie cu cele 2 milioane din primul trimestru, care s-a încheiat în aprilie. Cei mai mulţi utilizatori folosesc versiunea gratuită cu funcţionalităţi limitate, însă 11% dintre ei au folosit versiunea plătită în al doilea trimestru. Compania americană Box s-a aliat treptat cu jucătorii mari din tehnologie. În iunie, Box a încheiat un acord cu IBM, unde reprezentanţii de vanzări îi vor ajuta să vândă serviciile Box.

“IBM a devenit un consumator al serviciilor Box”, a mai spus Levie. Pentru anul 2015, Box a proiectat un venit care oscilează între 295-297 de milioane de dolari. În următorii doi ani, soluţiile de cloud computing vor avea cea mai mare pondere în cheltuielile de IT ale  companiilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO