Business Hi-Tech

Cu ce vor canadienii sa dea lovitura: un BlackBerry cu ecran tactil si tastatura fizica

Cu ce vor canadienii sa dea lovitura: un BlackBerry cu ecran tactil si tastatura fizica
05.02.2010, 00:00 33

Research In Motion (RIM), producatorul canadian al telefoanelorBlackBerry, lucreaza in prezent la noi versiuni ale dispozitivelorsale, scrie presa internationala. Unul dintre acestea este unhibrid cu touchscreen si tastatura fizica. Analistii spun camobilul se va numi Magnum si estimeaza ca va fi lansat in altreilea trimestru al acestui an.

De asemenea, RIM vrea sa-si actualizeze browserul pentruBlackberry, pentru a-l face mai rapid. "RIM vrea sa se apropie deApple, Android, sistemul de operare al Motorola si Palm prinupgradarea browserului pentru telefonul mobil", sustine analistulChris Umiastowski.

Anul trecut RIM a cumparat Torch Mobile, companie care oferasolutii pentru browserele folosite pe smartphone-uri, printre carecel pentru iPhone sau pentru Motorola. Achizitia a avut loc dupa ceRIM a anuntat ca vrea sa integreze noile versiuni ale Adobe Flashsi Microsoft Silverlight (aplicatie asemanatoare Flash) inbrowserul pentru BlackBerry.

Potrivit Reuters, RIM pregateste o noua versiune a BlackBerryTour 2, care are o memorie de 2GB, Wi-Fi, si a BlackBerry Stormcare are ecran in totalitate tactil. Acest din urma model este unconcurent direct pentru iPhone de la Apple.

RIM este unul dintre cei mai mari producatori de smartphone-uridin lume - numai in Statele Unite fiind 15 milioane de utilizatoride BlackBerry- dar criticii sustin ca dezvoltatorul va avea desuferit din cauza inovatiilor aduse in aceasta piata de Google,Apple sau Palm.

O alta versiune a BlackBerry pe care unii analisti o asteapta inprimavara este 3G Pearl, care va inlocui scroll ball-ul cu un padoptic.

RIM nu e singura companie care va lansa mai multe modele noi in2010. Pe piata exista speculatii ca va aparea un nou model iPhone,cu carcasa sensibila la atingere si ecran OLED (care ofera imaginimai clare). De asemenea, Motorola va incepe din martie sa vandaDevour, cel de-al doilea telefon care functioneaza pe platformaAndroid, dezvoltata de Google.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO