Business Hi-Tech

Cum a ajuns muzica sa sune in masina ca acasa

11.02.2004, 00:00 26



Indiferent ca este vorba de rock, muzica clasica sau hip-hop, oricine simte un anume fior in momentul in care sta acasa in propriul fotoliu si asculta un CD cu muzica preferata la sistemul audio de cateva mii de euro pe care tocmai l-a cumparat cu ocazia sarbatorilor de iarna.



Orice lucru frumos trebuie sa aiba si un sfarsit, spune o vorba din popor. Mai ales ca este zi de lucru si trebuie sa va dezlipiti din fotoliul casei din Baneasa si sa va urcati la volanul automobilului pentru a merge la biroul aflat tocmai in Piata Victoriei.



Abia acum realizati ca vorba populara nu este tot timpul adevarata.



Sistemul audio pe care il aveti in masina are exact aceleasi performante ca si cel de acasa.



CD-ul (care poate avea si melodii in format MP3) este absorbit imediat de RFX 9420. Aceasta este denumirea oficiala a unuia dintre cele mai performante CD playere produse de americanii de la Rockford Fosgate, unul dintre principalii jucatori de pe aceasta piata. La aproape 700 de euro cat costa, modelul botezat RFX 9420 este echipat cu o telecomanda fara fir, de pe care pot fi accesate functii precum memorarea ultimei piese redate, redare aleatoare sau redare repetata a pieselor si anularea sonorului la primirea unui telefon (in cazul in care este conectat un car-kit). In plus, protectia impotriva hotilor este asigurata de faptul ca CD player-ul este echipat cu panou frontal detasabil.



Sunetul vine insa de la cele doua difuzoare QSD 216 cu diametru de 16,5 cm, produse de MB Quart. Calitatea sunetului este asigurata de membrana de polipropilena folosita in realizarea difuzorului de medii, precum si a calotei din titan pentru difuzorul de inalte, care ar trebui sa justifice cei peste 830 de euro cat a costat fiecare difuzor si cei peste 400 de euro cat a costat amplificatorul 501X de la Rockford Fosgate. Amplificator care are 4 canale si "scoate" destul de mult (pentru cei interesati, specificatiile tehnice sunt 2x65W/4 O , 4x125W/2 O, sau legate in punte 2x250W/4 O).



Muzica nu ar suna insa la fel de bine fara un subwoofer, nu ? La aproape 500 de dolari, modelul S10L7 din gama Solo Baric de la Kicker dezvolta 600W RMS (1.200 W putere maxima) si este echipat cu amplificatorul 301M de la Rockford Fosgate, care prin cei aproape 250 euro urca nota de plata a sistemului audio din masina la 3.500 de euro.



Nu-i asa ca nici nu ati observat ca sunteti la volan si nu in fotoliul de acasa? ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO