Business Hi-Tech

Cum a luat finantari de 155 de milioane de dolari Questia – un Google pe bani

31.01.2010, 23:05 33

Gale, divizia de publishing a editurii Cengage Learning, acumparat Questia, cel mai mare serviciu online de carti si jurnaledin lume, relateaza site-ul PaidContent.org. Adresat in specialstudentilor, Questia ofera, in baza unui abonament, acces la peste76.000 de carti si 2 milioane de articole din jurnale, reviste siziare pentru clientii din peste 200 de tari.
De cand a fost infiintat in 1998, site-ul a strans finantari de 155de milioane de dolari, avand in jur de 300 de angajati.
Detaliile preluarii Questia de catre Gale nu au fost facutepublice, dar presa internationala a scris ca "biblioteca online" afost lovita de efectele crizei financiare.
Compania a fost infiintara in 1998, dar si-a inceput activitateaonline in 2001. Primul care a investit in companie a fost RodCanion, co-fondator si fost CEO al Compaq, companie producatorarede PC-uri, cumparata in 2001 de Hewlett-Packard. El a devenit apoidirector al Questia si a ajutat-o sa stranga finantari peste 150 demilioane de dolari. In prezent, Canion conduce consiliul dedirector al companiei, iar CEO este, din 2007, Tim Harris, fostangajat al Compaq.
In prezent, Questia lucreaza cu peste 300 de edituri si ofera cartisi articole pe diferite teme precum arta, comunicare, stiintepolitice, economie, educatie, literatura, filosofie, tehnologieetc. Informatiile pot fi accesate prin incheierea unor abonamentecare se ridica la 19,95 dolari pe luna (44,95 dolari pe trimestrusi 99,95 dolari pe an).
Strategia companiei de atragere a clientilor se bazeaza pe oferireagratuita a unor parti din publicatiile pe care le pune ladispozitia utilizatorilor.
Avand in vedere ca are peste 500.000 de clienti din peste 200 detari, compania ofera versiuni ale site-ului sau in mai multe limbistraine, printre acestea: chineza, franceza, germana, hindi,japoneza, poloneza, rusa si spaniola. Cele mai recente serviciioferite de Questia sunt o aplicatie care permite accesul pe site depe iPhone si inca una pentru Facebook. Dintre cei 4 milioane devizitatori pe luna pe site-ul companiei, 85% sunt studenti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO