Business Hi-Tech

Cum aţi putea sa vă treziţi cu o antenă GSM pe bloc, chiar daca nu sunteţi de acord

Cum aţi putea sa vă treziţi cu o antenă GSM pe bloc,...
Operatorii de telecom ar putea ajunge în situaţia de a instala antene de telefonie mobilă chiar şi pe terasele clădirilor sau blocurilor în care locatarii nu sunt de acord cu acest lucru, iar instituţiile publice care au acceptat să găzduiască antene sau alte elemente de infrastructură de comunicaţii pe clădirile proprii vor fi nevoite să renegocieze contractele şi să nu mai ceară chirie, ca urmare a intrării în vigoare a Legii 154 / 2012 privind regimul reţelelor de infrastructură, au declarat în cadrul unei întâlniri cu presa reprezentanţii Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).
 
Proprietarii sau asociaţiile de proprietari nu au dreptul de a refuza accesul persoanelor împuternicite de furnizori, în cazul în care acesta se realizează în condiţiile stabilite prin contract sau prin hotărâre judecătorească, a spus Marius Săceanu, directorul direcţiei juridice din ANCOM.
 
„Însă dacă o asociaţie de locatari respinge propunerea unui operator de telefonie mobilă de a instala o antenă pe terasa blocului, legea nu dă dreptate automat companiei de telecom. Operatorul trebuie să dea în judecată asociaţia de locatari, să demonstreze că este vitală instalarea antenei exact în acel loc. Dar judecătorul va asculta şi opinia locatarilor, şi va putea respinge cererea“, a precizat Cătălin Marinesc, preşedintele ANCOM.
 
În mod constant, în ultimii ani operatorii de telecomunicaţii mobile, dar şi fixe au întâmpinat probleme în negocierile cu asociaţiile de locatari în ceea ce priveşte instalarea de elemente de infrastructură - de la antene până la cabluri.
 
 

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO