Business Hi-Tech

Cum au blocat românii de la Bitdefender un atac informatic al hackerilor chinezi asupra oficialilor armatei americane

Cum au blocat românii de la Bitdefender un atac informatic al hackerilor chinezi asupra oficialilor armatei americane
16.03.2012, 15:16 1710

Bitdefender, compania românească specializată în soluţii antivirus, a reuşit să anticipeze şi să blocheze un atac informatic lansat de un grup de hackeri din China asupra computerelor unor oficiali din cadrul armatei americane.

Practic, hackerii au încercat să obţină informaţii despre situaţia militară din Iran prin intermediul unor e-mail-uri de tip spam care, odată accesate de către destinatari permiteau accesul pe computerele acestora, ne-au explicat reprezentanţii companiei.

Dacă de obicei o campanie spam vine într-un număr semnificativ de mesaje, această campanie a ajuns la foarte puţine victime, ceea ce ne face să credem că victimele au fost alese cu atenţie. Practic, putem vorbi despre atacuri targetate", a declarat pentru gândul Andrei Taflan, global PR coordinator Bitdefender.

Astfel de atacuri, numite campanii "spear-fishing" tocmai pentru că anumite victime, sunt periculoase deoarece hackerii "pot pune mâna pe informaţii confidenţiale catalogate ca fiind secret de stat, pot compromite securitatea operaţiunilor din zonă sau pot expune alţi oficiali", ne-a explicat Taflan. Citiţi mai mult despre Cum au blocat românii de la Bitdefender un atac informatic al hackerilor chinezi asupra oficialilor armatei americane pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO