Business Hi-Tech

Cum sa faci 0,2 mil. euro cu date de pe alte site-uri

27.01.2010, 23:04 113

Un site creat de doi tineri de 29 de ani din Targu Mures a ajunssa faca un profit anual de 72.000 de euro, chiar daca informatiileoferite nu sunt originale, ci culese din alte surse. Site-ulwww.licitatia.ro aduna date despre licitatiile publice din surseprecum Monitorul Oficial sau Sistemul Electronic de AchizitiiPublice si le ofera mai departe clientilor care platesc unabonament.

"Ideea site-ului de monitorizare licitatii www.licitatia.ro apornit de la nevoia de a aduce cat mai multa transparenta pe piataachizitiilor publice din Romania, iar informatiile privind aparitialicitatiilor publice sa ajunga la cat mai multe firme", a declaratpentru ZF Sergiu Sava, managerul site-ului. Sava impreuna cu sotiasa Raluca au inceput afacerea in anul 2004, investitia initialafiind de putin peste 2.000 de euro. In timp, investitia a ajuns laordinul zecilor de mii de euro. In anul 2008, site-ul a avut ocifra de afaceri de 157.000 euro si un profit de 72.500 euro,potrivit datelor de la Ministerul Finantelor.

Cum face bani site-ul?

www.licitatia.ro aduna date din mai multe surse, precum SEAP,Monitorul Oficial, Bursa Romana de Marfuri, presa, Jurnalul Oficialal Uniunii Europene sau diverse site-uri web de informare publicadin Romania si UE si le ofera clientilor care platesc un abonament.Informatiile monitorizate sunt prelucrate de catre operatoriisite-ului atat manual, cat si prin programe informatice specialconcepute pentru activitatea aceasta, spune Sava.

Pretul unui abonament variaza intre 40 si 80 de lei pe luna, infunctie de domeniul si perioada la care se aboneaza sau depromotiile existente.

Abonamentele se pot face pe 3, 6 sau 12 luni, iar in bazaabonamentului clientii sunt informati zilnic prin e-mail despreaparitia licitatiilor din domeniul lor de activitate.

Printre primii clienti ai site-ului au fost firme din domeniulconstructiilor, auto, electrice, instalatii, precum Protectim,Midas, Decora Stil, Energobit.

"Acum printre clientii nostri se regasesc firme din toatedomeniile de activitate incepand cu firme din domeniulconstructiilor pana la industria auto, de extractie, industriatextila, paza, transport.

Printre celelalte servicii oferite de www.licitatia.ro se numarao baza de date cu proiecte in domeniul infrastructurii sau celindustrial din Romania. Raportul zilnic cu investitiile inconstructii este trimis prin e-mail si contine informatii privindaparitia de noi santiere, contructii de locuinte, parcuriindustriale, lucrari de infrastructura, hoteluri, spitale,depozite, cladiri de birouri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24