Business Hi-Tech

Cum se joaca toata familia Ostahie pe un Sony Ericsson P900

10.03.2004, 00:00 32



Reteaua de magazine electronice si electrocasnice Altex a inceput de putin timp sa vanda telefoane mobile. O explicatie pentru aceasta mutare poate fi ultimul gadget pe care si l-a cumparat directorul generalal retelei Dan Ostahie - SonyEricsson P900.



"Inainte de P900 am avut unul din cele mai fiabile, complete si longevive telefoane mobile, un Nokia 6310i. Mos Craciun mi-a adus insa un SonyEricsson P 900. Acesta este mai mult decat un telefon mobil, incluzand un performant PDA (Personal Digital Assistant) si camera foto", spune Dan Ostahie, vizibil entuziasmat de noul sau gadget.



P900 ofera unui manager o serie de facilitati importante, precum posibilitatea de a efectua o conferinta telefonica, precum si un organizer foarte detaliat pentru agenda telefonica.



"Apelare si raspuns vocal, dar si memorarea fotografiei si eventual a vocii persoanei care apeleaza, alaturi de functia "preferences" permite personalizarea agendei telefonice cu foarte multe elemente de detaliu", adauga Ostahie.



Insa orice om de afaceri are nevoie de mult mai mult decat un simplu telefon mobil, mai ales pe parcursul deplasarilor destul de frecvente in strainatate.



"P900 permite prin GPRS accesul la Internet si implicit acces Web , WAP sau e-mail. Astel poti fi online cu biroul permanent! In plus, in avion este posibila inchiderea telefonului, dar pastrand active toate celelalte aplicatii", explica directorul general al retailerului de electronice si electrocasnice Altex.



Orice noutate tehnologica din ziua de azi trebuie sa asigure si interconectivitatea cu calculatorul personal, fie ca este vorba de laptop sau desktop-ul de la birou, sau chiar de amandoua.



"Din acest punct de vedere P900 comunica foarte cu alte produse cu interfete similare PC-urilor, prin bluetooth, prin cablu sau prin infrarosu. P900 este este de asemenea livrat cu un soft care odata instalat pe PC-ul de la birou asigura sincronizarea functiilor de Calendar, Agenda, Notes, Tasks din programul Microsoft Outlook, ceea ce este deosebit de important pentru descarcarea informatiilor dupa o deplasare", adauga Dan Ostahie, care tocmai s-a intors dintr-o calatorie de afaceri in strainatate.



Prea multa munca si nici un pic de distractie nu face bine pe termene lung. "Din acest punct de vedere, P900 ofera pe langa avantajele pentru business si destul amuzament, prin facilitatile multimedia, precum camera foto si video sau suportul pentru un Memory Stick Duo (mediu de stocare a informatiilor - n. red.), care atrage dupa sine toate avantajele pe care producatorul Sony le confera produselor sale din aceasta familie. Practic, Memory Stick-ul este suportul informatic care face din P900 un produs compatibil cu toate produsele multimedia din familia Sony, putand descarca pe acest telefon mobil muzica, fotografii , imagini video, jocuri sau orice altceva. Iar pentru a te amuza si mai mult, poti trimite aceste poze prietenilor prin serviciul MMS" mai spune Ostahie.



In cazul acestuia, P900 nu este doar un telefon mobil sau un PDA, ci chiar un gadget pentru toata familia. "Fiica mea, Ilinca, care are acum 4 ani si jumatate, a inceput sa joace sah pe telefonul meu mobil", conchide directorul general al magazinelor Altex.
ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO