Business Hi-Tech

Cum vor arăta sediile giganţilor Apple şi Google în viitor. Galerie Foto

sediul Apple

Cum vor arăta sediile giganţilor Apple şi Google în viitor. Galerie Foto

Autor: Cătălina Butan

01.03.2013, 16:13 2014

Google a lansat săptămâna trecută schiţele pentru următorul sediu al gigantului IT, un ansamblu complex de nouă clădiri, majoritatea echipate cu acoperişuri cu panouri solare şi punţi de legătură între ele. Angajaţii Google vor putea lua masa sau practica chiar yoga în locurile special amenajate de pe acoperişurile clădirilor, potrivit ilustraţiilor, scrie Business Insider.

Rivalul din IT Apple nu se lasă mai prejos, plănuind construcţia unui nou sediu în Sillicon Valley, al cărui design este unul cu totul diferit faţă de cel din schiţele Google. Sediul Apple este reprezentat de o singură clădire, circulară, simplă şi simetrică. Mulţi asociază clădirea cu o gogoaşă sau cu butonul central al unui iPad, despre care cofondatorul Apple Steve Jobs a spus că seamănă cu o navă spaţială. Spre deosebire de construcţiile viitorului sediu Google, clădirea celor de la Apple pare a fi desprinsă din filmele SF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO