Business Hi-Tech

De-abia lansat, noul Netscape are a??gauria?? de securitate

25.05.2005, 18:16 17

La doar o zi dupa lansarea noului browser Netscape 8.0, au aparut si primele probleme de securitate, care au facut necesara producerea imediata a unui update (versiune actualizata - n.r.), scrie CNET News.

Netscape 8.0, aparut pe piata saptamåna trecuta, a fost considerat de catre specialistii companiei un browser imun la problemele de securitate cu care s-a confruntat versiunea 1.0.4 a Firefox (browser dezvoltat de o echipa care a lucrat si la Netscape). Insa la doar cåteva ore dupa lansare s-a dovedit contrariul, iar specialistii au trecut la rezolvarea problemelor intervenite, relateaza presa internationala.

a??Am fost gresit informati ca problemele de securitate care au afectat Firefox-ul nu pot afecta si browserul nostru.a??, a afirmat un purtator de cuvånt al Netscape.

Din acest motiv, compania a publicat pe website-ul www.netscape.com versiunea 8.0.1 a browserului. Compania a recomandat tuturor utilizatorilor care au instalat Netscape 8.0 sa utilizeze acest update.

Aceasta versiune a fost proiectata pentru rezolvarea unor probleme similare cu cele intåmpinate de Firefox cu ceva timp in urma, dintre care cea mai serioasa le dadea posibilitatea a??rau-voitorilora?? sa preia controlul asupra computerelor atacate.

Insa Internet Explorer-ul de la Microsoft ramåne browserul dominant pe aceasta piata, cu toate ca foarte multi utilizatori se plång de numeroasele probleme de securitate pe care le intåmpina si de lipsa de functii avansate, spun unii analisti. anca.arsene@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO