Business Hi-Tech

Dec-Keysys si-a dublat afacerile anul acesta

14.12.2005, 20:10 35

Grupul de firme Dec-Keysys, care activeaza in domeniul IT, estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de aproximativ 5 milioane de dolari (3,8 mil. euro), dublu fata de anul trecut, cand cifra de afaceri cumulata a fost de 2,5 milioane de dolari (1,9 mil. euro), potrivit oficialilor grupului.

Cea mai importanta contributie la realizarea acestei cifre o are firma Dec, specializata in furnizarea de solutii IT, vanzari retail de IT, distributie de echipamente de supraveghere video si control acces si dezvoltare soft, cu o pondere de 80% Restul de 20% reprezinta aportul celei de-a doua componete a grupului, firma Keysys, care ofera servicii de consultanta si proiectare pe platforme Microsoft.

Cea mai mare pondere in realizarea cifrei de afaceri in 2005 o are divizia de solutii IT, cu aproximativ 2,4 milioane de dolari (2,03 milioane de euro), urmata de retailul cu echipamente IT - 1,5 milioane de dolari (1,27 mil. euro).

Firma Dec a fost infiintata in 1991, actionari fiind sotii Ioan si Erica Mang. Keysys GrafX a fost infiintata un an mai tarziu, actionariatul impartindu-se intre Ioan Mang si Gerhard Macek, cetatean austriac care in prezent locuieste in SUA. alina.pahoncia@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO