Business Hi-Tech

Dell Computer isi schimba numele

07.05.2003, 00:00 14

Evocand faptul ca activitatea companiei s-a extins dincolo de lumea PC-urilor, conducerea companiei Dell Computer Corp. a cerut actionarilor sai sa aprobe schimbarea denumirii in Dell Inc, renuntand astfel la termenul de "computer".
Decizia a fost anuntata de purtatorul de cuvant al companiei, care a precizat ca astfel numele de Dell nu va mai fi asociat numai cu computerele. "Acum vindem si servere, sisteme de stocare, alte produse tehnologice (handhelduri, imprimante- n.r.) sau servicii IT", a explicat el. "Daca te uiti la reclame, vezi numai Dell. Asa ca denumirea cea mai logica a companiei trebuie sa fie Dell Inc.", a adaugat el. Intentia de schimbare a numelui companiei a fost anuntata si SEC, comisia care supervizeaza activitatea pe Wall Street. Decizia trebuie sa fie insa aprobata si de actionarii companiei, care vor discuta aceasta problema la urmatoarea reuniune a adunarii geenrale, in luna iunie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO