Business Hi-Tech

Dell, peste asteptari

16.02.2004, 00:00 9

Vanzarile foarte bune de servere si de echipamente de stocare au ajutat Dell a€“ unul dintre cei doi mari producatori mondiali de computere, alaturi de HP- sa termine trimestrul patru al 2003 peste asteptarile Wall Street.
Per total, incasarile companiei au ajuns pe acest trimestru la 11,5 miliarde dolari, in crestere cu 18% fata de aceeasi perioada a anului anterior. Profitul raportat pentru aceasta perioada a fost de 749 de milioane de dolari, in urcare cu 24% fata de aceeasi perioada a 2002. Vanzarile companiei, ca numar de unitati, au sporit si ele cu 25%: cele mai bune rezultatele au fost inregistrate pe partea de servere (crestere 40%) si echipamente de stocare a datelor (plus 47%).
Totusi, cifrele foarte mari se sprijina pe segmente de produse foarte ieftine, care nu aduc o foarte mare profitabilitate, a explicat Kevin Rollins, presedintele Dell. "Am reusit totusi sa depasim asteptarile Wall Street concentrandu-ne si pe segmentele profitabile ale afacerii", a explicat el.
Optimismul nu le lipseste deloc celor de la Dell. "Sectorul companiilor mici si mijlocii va continua sa creasca puternic si incepem sa vedem miscare si pe segmentul corporatiilor mari", a declarat Michael Dell. Pentru primul trimestru al 2004, compania a anticipat o crestere a vanzarilor cu 20% fata de primele trei luni din 2003, nivelul incasarilor urmand sa ajunga la 11,2 miliarde de dolari, cu un profit in jur de 700 de milioane de dolari.
dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels