Business Hi-Tech

Dell: România este o zonă strategică pentru extinderea noastră în regiune

Aongus Hegarty: Cred că tehnologia este foarte importantă pentru ca economia României să continue să crească cu 4-5%

Aongus Hegarty: Cred că tehnologia este foarte importantă pentru ca economia României să continue să crească cu 4-5%

Autor: Ioana Nita, Adrian Seceleanu

27.06.2014, 00:08 643

Gigantul american Dell va continua să investească şi să se dezvolte în România, în condiţiile în care subsidiara locală este una dintre zonele strategice pentru companie prin intermediul căreia Dell deserveşte nu doar piaţa autohtonă, ci şi pieţele din regiune şi chiar din întreaga Europă.

„Afacerile Dell din România sunt în creştere. România este una dintre pieţele noastre cheie în Europa de Sud-Est, unde ne concentrăm pe dezvoltare şi unde vom majora investiţiile. Folosim România şi Bucureştiul pentru a ne extinde şi dezvolta în regiune“, a declarat pentru ZF Aongus Hegarty, preşedintele Dell pentru regiunea Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA), aflat într-o scurtă vizită la Bucureşti pentru a identifica oportunităţile de dezvoltare ale companiei pe plan local.

Dell a aplicat anul trecut la schema de finanţare lansată de Guvernul României pen­tru a încuraja investiţiile în cercetare-dez­voltare de pe piaţa locală. Firma ame­ricană va primi un ajutor de stat în valoare de 8,4 milioane de euro cu scopul de a crea 455 de noi locuri de muncă într-un centru de soluţii situat în Bucureşti. Proiectul a fost aprobat pe 20 decembrie 2013. Printre companiile de tehnologie care au mai luat ajutoare de stat se numără şi Microsoft, IBM, Endava, Luxoft, Pentalog şi Telecom Global Services (Orange). În prezent, în cadrul centrului de soluţii Dell din România lucrează circa 400 de persoane care oferă suport clienţilor în 12 limbi.

„România şi operaţiunile Dell de la Bucureşti sunt elemente foarte importante nu doar pentru businessul local, ci şi pentru bu­sinessul nostru la nivel european şi glo­bal. Avem peste 400 de angajaţi aici în Ro­mânia şi acoperim o arie largă de soluţii şi servicii pentru clienţii români, dar şi pentru clienţii din străinătate“, a menţionat He­garty.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO