Business Hi-Tech

Divizie separata pentru iPod

21.05.2004, 00:00 19

Apple Computer, producatorul computerelor Macintosh, a format o noua divizie specializata in vazarea popularelor sale playere muzicale digitale iPod, cel mai bine vadut dispozitiv de acest fel de pe plan international.
Noua divizie va fi condusa de Jon Rubenstein, fostul sef al departamentului de inginerie hardware. Locul sau va fi preluat de Tim Bucher, responsabil in prezent de sistemul de dezvoltare Macintosh.
"Reorganizarea urmareste sa concentreze si mai mult talentul si resursele Apple asupra produselor noastre de succes - computerele Macintosh si playerele iPod", a precizat un reprezentant al companiei.
De la lansarea iPod pe piata, in octombrie 2001, Apple a vadut peste trei milioane de astfel de dispozitive. In opinia unor analisti, compania ar putea extinde in cele din urma gradul de utilizare a acestui aparat, pentru a rula si alte formate, cum sunt filmele. In al doilea trimestru al anului fiscal curent, compania americana a comercializat mai multe playere de muzica decat calculatoare. Astfel, in perioada ianuarie-martie 2004, Apple a vandut 749.000 de computere si 807.000 de iPod-uri.
Exista deja furnizori care ofera accesorii prin care utilizatorii pot folosi iPod ca aparat de inregistrare sau pot incarca fotografii de pe camerele digitale. Playerul iPod permite accesul la magazinul online de muzica Apple iTunes - cel mai popular serviciu legal de acest fel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels