Business Hi-Tech

După 17 ani în care a fost folosit zilnic de toţi utilizatorii Windows, Microsoft renunţă la...

După 17 ani în care a fost folosit zilnic de toţi utilizatorii Windows, Microsoft renunţă la...

Imagini cu noul Windows 8. Sursa: The Verge

Autor: Alexandru Matei

08.02.2012, 11:21 38094

butonul Start.

Ultimei versiuni a Windows 8 îi lipseşte acest buton important, un element cheie al sistemului de operare încă de la introducerea sa în 1995, scrie Daily Mail.

De-a lungul timpului, butonul a evoluat devenind "rampa de lansare" a sistemului, prin intemediul său utilizatorii având acces la programe, fişiere şi diferite funcţii.

În versiunile anterioare de test ale Windows 8 butonul a fost "turtit", dar această ultimă versiune îl elimină total, conform unor imagini apărute pe site-ul The Verge.

Microsoft nu a anunţat încă o dată de lansare pentru sistemul de operare, ce va putea fi folosit atât pe tablete, cât şi pe PC-uri, dar este aşteptat ca acesta să apară pe piaţă în a doua jumătate a anului.

"Funcţionalitatea butonului de Start nu a dispărut, aşa cum pare", scrie The Verge. Deşi butonul lipseşte, funcţiile sunt în continuare acolo, prin intermediul unui "hot corner", o porţiune a ecranului care poate fi accesată atât prin intermediul touchscreen-urilor, cât şi cu ajutorul mouse-ului.

"Ne-a fost confirmat de către surse din interiorul Microsoft că butonul este înlocuit de un <hot corner>", mai scrie The Verge.

Google Chrome, acum şi pe mobilele cu Android

Citeste mai multe despre acest subiect pe Go4it.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO