Business Hi-Tech

EBS Romania si-a marit afacerile si se extinde in tara

10.08.2004, 00:00 35

In ultimele doua luni, compania IT clujeana EBS Romania a incheiat in medie cate un contract pe saptamana, castigand o serie de clienti importanti din domeniul productiei de tip industrial: tipografia bucuresteana Herris Print, producatorii de mobila Trinom, Amisa, Studio Mex, RoLemn, fabrica de ceasuri Victoria din Arad si producatorul de incaltaminte Medimpact Medias.



Focus pe aplicatii de business
Dublarea cererilor pentru solutia informatica ERP (planificarea resurselor companiei) Clarvision, produsa de clujeni, a ridicat in prima jumatate a anului veniturile companiei. "La sfarsitul lui 2005 ne propunem sa obtinem doar pe piata romaneasca o cifra de afaceri de un milion de euro si sa ajungem intre primii cinci producatori din Romania. Solutia informatica Clarvision ne-a depasit asteptarile si ne-a ajutat sa ne dezvoltam foarte bine pe piata interna. Am incheiat prima jumatate a anului cu contracte in valoare de 300.000 de euro", a declarat pentru ZF Transilvania, Daniel Metz, director general EBS Romania.
Initial, compania clujeana estima ca in 2004, solutia ERP Clarvision sa aduca in jur de 15 contracte, insa evolutia produsului pe piata interna determina asteptari mult mai optimiste. "Vom incheia anul cu cel putin 30 de noi clienti", a adaugat Daniel Metz. Clarvision este o aplicatie software complexa, multi-modulara, care integreaza procesele economice ale intreprinderii cu scopul optimizarii si cresterii eficientei acestora. Din punctul de vedere al functionalitatilor, un software de ascest gen acopera domenii de interes ale unei afaceri, de la planificarea productiei, gestiunea achizitiilor, gestiunea stocurilor, interactiunea cu furnizorii, gestiunea relatiilor cu clientii, urmarirea comenzilor si pana la gestiunea financiara sau cea a resurselor umane.
Pana la sfarsitul acestui an EBS Romania va deschide primele doua filiale din tara. "In septembrie vom inaugura reprezentanta din Arad pentru a fi mai aproape de clientii nostri din partea de vest, urmand ca pana la iarna sa ne extindem si in Moldova", a precizat Daniel Metz. Iesirea EBS Romania in locatii din afara Clujului si dezvoltarea acestui centru de profit necesita o investitie de cel putin 200.000 de euro din partea companiei clujene. "Piata romaneasca a sistemelor de gestiune economica este extrem de promitatoare, motivul fiind legat de intrarea in Comunitatea Europeana, care poate surprinde pe picior gresit orice firma producatoare, daca nu-si optimizeaza procesele interne", a mai subliniat directorul general al EBS Romania.
Multi producatori de tip industrial au sesizat importanta unui sistem informatic integrat, fapt ce a dus la o situatie atipica, in opinia directorului general al EBS Romania. "Vanzarile in IT se incheie peste tot in lume la sfarsitul lui mai si reincep in septembrie. In cazul nostru, lunile iuile si august au adus cele mai multe contracte de la infiintare", spune Daniel Metz.
Infiintata in 2000 la Cluj-Napoca, compania EBS Romania are 100 de angajati si a avut anul trecut o cifra de afaceri de 700.000 de euro. Pe partea de aplicatii pentru planificarea resurselor intreprinderii (ERP), printre clientii EBS se numara Gerry Weber targu Mures, Autonova Satu Mare, Unimet Cluj si altii.
Compania ofera insa si servicii de outsourcing si de "offshore development" (crearea "la cheie" de solutii IT pentru clienti din Europa si SUA). "Nu vrem sa fim perceputi pe piata romaneasca ca un ofertant outsourcing si ERP. Sunt doua structuri diferite. Ce realizam pentru clientii interni li se adreseaza 100% numai lor", a precizat Daniel Metz.



Contract outsourcing de 1,5 mil. EUR in Germania
Pe partea de outsourcing, EBS Romania a semnat un contract de pe trei ani, in valoare de 1,5 milioane de euro, cu compania germana Gesellschaft fA1r Innovative Personalwirtschaftssysteme mbH (GIP).
"Consider ca derulam unul dintre cele mai mari contracte de outsourcing din Romania, ca firma locala, exceptand companiile multinationale precum Siemens sau Alcatel", a declarat Daniel Metz.
GIP este un important furnizor de solutii software de salarizare si management al personalului pentru institutiile publice din Germania, avand contracte cu Guvernul de la Berlin, administratiile landurilor, bisericile Evanghelica si Catolica si alte institutii. Compania este partial detinuta de statul german.
transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO