Business Hi-Tech

Estimarile optimiste ridica pretul actiunilor Telefonica

15.10.2007, 23:41 16

Telefonica, al doilea operator telecom din Europa, a inregistrat cea mai mare crestere a pretului actiunilor din ultimii cinci ani la Bursa din Madrid dupa ce oficialii operatorului au estimat ca veniturile, dividendele si profitul vor creste mai rapid decat se estimase anterior.
Actiunile Telefonica au crescut cu 7 procente, la 20,67 euro, cel mai mare castig inregistrat de titlurile operatorului din luna august 2002 si cel mai mare pret din ultimii sapte ani.
Cesar Alierta, presedintele Telefonica, a declarat la o intalnire cu analisti si investitori - desfasurata la Londra, ca pentru 2008 va fi platit un dividend de 1 euro pe actiune, cu un an mai devreme decat programarea initia-la. El a adaugat ca veniturile companiei vor creste anual cu 5 pana la 8 procente pana in 2010.
Alierta a hotarat sa le plateasca dividende actionarilor pentru a-si reasigura increderea investitorilor, dupa un val de achizitii de 80 de miliarde de dolari, ce a facut din Telefonica cea mai indatorata companie de telecomunicatii din Europa. Cresterea economiei spaniole l-a ajutat pe Alierta sa finanteze preluarea de 36 de miliarde de dolari a operatorului britanic O2 Plc.
"Anumite achizitii vor continua", a apus Alierta.
Actiunile Telefonica au crescut cu 28% in acest an, ascensiune ce echivaleaza cu o valoare de piata de 21,7 miliarde de euro, depasind cresterea de 14% a indicelui european care urmareste evolutia sectorului telecom.
Pe langa estimarile privind cresterea veniturilor, Alierta a plusat si cu promisiunea de a creste anual nivelul profitabilitatii companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO