Business Hi-Tech

Euro-GSM cumpara o retea de 15 magazine

17.12.2008, 19:19 73

Compania Euro-GSM, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata locala de retail GSM, care detine in prezent o retea de peste 130 de magazine partenere Orange, a anuntat ca a preluat reteaua de magazine telecom a firmei Kopiernicus din Cluj. Compania Kopiernicus GSM activeaza in domeniul telecom pe piata din Transilvania, fiind dealer Orange. Kopiernicus GSM, infiintata in Cluj-Napoca in urma cu 12 ani, detine o retea telecom de 15 magazine, un numar de 50 de angajati si a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 3,5 mil. euro.

"Aceasta tranzactie se inscrie in strategia Euro-GSM de extindere a retelei de magazine la nivel national, de consolidare si mentinere a pozitiei de lider pe piata retailului telecom din Romania. In urma acestei investitii, reteaua Euro-GSM va numara peste 130 de magazine situate in mai mult de 75 de orase ale tarii. In conditiile unei concurente tot mai acerbe pe piata de retail GSM, unde calitatea produselor si serviciilor oferite, preturile fundamentate corect, atentia acordata clientului si reteaua vasta de magazine determina diferentierea, Euro-GSM a decis sa achizitioneze magazinele telecom ale Kopiernicus GSM", a declarat pentru ZF Transilvania Cristina Szabo, marketing manager Euro-GSM.
Potrivit reprezentantilor Euro-GSM, data oficiala la care magazinele Kopiernicus vor fi incluse in reteaua de magazine Euro-GSM este 1 ianuarie 2009. In cursul lunii ianuarie a anului viitor, reteaua de magazine Kopiernicus va fi supusa unui amplu proces de rebranding, urmand ca intreaga activitate sa se desfasoare sub un singur brand Euro-GSM.
Fostele magazine detinute de compania clujeana Kopiernicus sunt localizate in orasele Cluj-Napoca, Alba-Iulia, Baia-Mare, Bistrita, Targu-Mures, Miercurea Ciuc si Zalau. Din totalul de magazine detinute de Kopiernicus GSM, sase dintre acestea apartin unor parteneri, subdealeri Orange.
In cadrul primei etape, aceste magazine vor fi incluse in reteaua de magazine Euro-GSM in aceleasi conditii, in calitate de parteneri. In ceea ce priveste personalul magazinelor Kopiernicus, acesta va fi pastrat, angajatii urmand a fi pregatiti in cadrul unor sesiuni de traininguri.
Incepand din anul 2007, Euro-GSM si-a extins reteaua de magazine in principal prin francizarea propriului brand, dar nu a exclus posibilitatea achizitionarii unor dealeri locali de telefonie mobila. "Prin intermediul acestei achizitii Euro-GSM vizeaza cresterea cotei de piata, consolidarea pozitiei, respectiv a prezentei in orasele din Transilvania, precum si asigurarea satisfacerii nevoilor clientilor", spune Cristina Szabo. Alte retele de magazine achizitionate de Euro-GSM in 2006 sunt Digital GSM cu 23 magazine si respectiv Kartel cu 17 magazine. Proprietarii grupului de firme Euro-GSM (din care mai fac parte companii precum Mobile Distribution, Home Construct sau Sunflower) sunt oamenii de afaceri clujeni Silvia si Zsolt Fodor, care au intrat in acest business in 1997. Euro-GSM este unul dintre cei mai vechi parteneri ai Orange din Romania. Al doilea business legat de telefonia mobila pe care il detine familia Fodor, respectiv compania Mobile Distribution, este si cel mai mare distribuitor local de cartele preplatite Orange si Vodafone si care vinde, de asemenea, telefoane mobile si accesorii si ofera si servicii de reincarcare electronica. Mobile Distribution distribuie si cartele Cosmote si Romtelecom. Compania a inregistrat anul trecut afaceri de 130 mil. euro. Familia Fodor mai detine companiile Home Construct si Sunflower, care se ocupa de investitii imobiliare. Mobile Distribution a transferat catre cele doua companii active in valoare totala de 1,6 mil. euro.
Compania Kopiernicus este distribuitor de echipamente IT si birotica si a fost partener al Orange pentru revanzarea de GSM.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO