Business Hi-Tech

Executivii Nokia încep să părăsească corabia - directorul şef de tehnologie al Nokia nu este de acord cu strategia conducerii şi va părăsi compania

Executivii Nokia încep să părăsească corabia - directorul şef de tehnologie al Nokia nu este de acord cu strategia conducerii şi va părăsi compania

Autor: Bogdan Cojocaru

09.06.2011, 12:01 1306

Principalul director de tehnologie al Nokia a plecat în concediuşi nu se va mai întoarce deoarece nu este de acord cu strategiamanagementului, care prevede abandonarea planurilor de a scoate pepiaţă telefoane bazate pe sistemul de operare MeeGo, potrivitpresei finlandeze, preluată de Reuters.

Informaţiile privind plecarea directorului şef de tehnologie,Richard Green, de la Nokia vin de la publicaţia Helsingin Sanomat,care nu-şi precizează sursele. Producătorul finlandez de telefoanemobile a confirmat că Green şi-a luat concediu din motivepersonale, refuzând să dea mai multe detalii. Henry Tirri, şefulCentrului de Cercetare Nokia, va prelua atribuţiile directorului detehnologie, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Nokia se regăseşte în situaţia de a se lupta disperat să-şimenţină supremaţia pe piaţa telefoanelor mobile, din cauzaconcurenţei acerbe din partea producătorilor ieftini asiatici. Pepiaţa smartphone-urilor, lupta o dă cu aparatele iPhone, ale Apple,şi cu telefoanele bazate pe sistemul de operare Android alGoogle.

Nokia s-a orientat către platformele software Windows aleMicrosoft, în defavoarea propriilor sisteme de operare Symbian, încadrul strategiei de reformare a afacerilor promovată de directorulgeneral Stephen Elop, fost director la Microsoft.

Compania a avertizat săptămâna trecută că vânzările de telefoanemobile din al doilea trimestru vor fi semnificativ mai reduse decâta anticipat.

Capitalizarea pe piaţă a Nokia s-a înjumătăţit la 17 miliarde deeuro din februarie, când Elop a trimis angajaţilor un memoriu încare compară compania cu un om care are de ales între o moartesigura pe o platformă petrolieră în flăcări şi o salvare nesigurăîn apele îngheţate ale oceanului.

MeeGo este o platformă software open source dezvoltată de Nokiaşi Intel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO