Business Hi-Tech

Exporturile româneşti de software şi servicii IT s-au majorat cu 10% în 2010, la 500 mil. euro

Autor: Mediafax

22.02.2011, 23:35 29

Exporturile româneşti de software şi servicii IT s-au majorat cu10% în 2010, la aproximativ 500 milioane euro, a declarat ValericaDragomir, directorul executiv al Asociaţiei Patronale a Industrieide Software şi Servicii (ANIS).

"Exportatorii români de software estimează scăderea cifrei deafaceri a sectorului, după scăderea pronunţată din 2009, la nivelulîntregii industrii. Estimarea pentru exporturile de software în2010 este de aproximativ 500 milioane euro, ceea ce înseamnă căsuntem peste nivelul din 2007, de dinainte de criză. Anul 2008 afost anul cel mai bun de până acum, cu aproape 650 milioane euro laexport", a spus Dragomir, care citează datele preliminare aleasociaţiei.

Conform ANIS, evoluţia este o consecinţă directă a creşteriiproiectelor în care sunt implicate companiile româneşti în ultimulan, atât ca volum, cât şi ca număr. "Cea mai mare parte dinexporturi este asigurată tot de dezvoltarea de soluţii la cerere(outsourcing), în proporţie de 90%. Restul sunt acoperite deprodusele de securitate şi de soluţii de gestiune integrată (ERP)şi de cele de gestiune a relaţiilor cu clienţii (CRM).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO