Business Hi-Tech

Facebook îşi îndreaptă atenţia către segmentul copiilor sub 13 ani

Facebook îşi îndreaptă atenţia către segmentul copiilor sub 13 ani

Foto: AFP

Autor: Andrei Cîrchelan

04.06.2012, 17:24 1026

Reţeaua de socializare Facebook lucrează la o tehnologie care ar permite copiilor cu vârste sub 13 ani să folosească site-ul sub supravegherea părinţilor, o procedură care ar permite companiei să acceseze un nou grup de utilizatori dar ar putea avea ca efect secundar o amplificare a temerilor în privinţa protecţiei datelor personale, potrivit Wall Street Journal.

Unul dintre mecanismele luate în calcul implică legarea conturilor copiilor de cele ale părinţilor, aceştia din urmă putând să decidă cu cine se împrietenesc copiii şi ce aplicaţii folosesc. Tehnologia ar putea, de asemenea, să trimită părinţilor nota de plată pentru activitatea copiilor şi jocurile jucate de aceştia, dacă respectivele acţiuni presupun costuri.

În prezent Facebook le interzice, oficial, accesul copiilor cu vârste sub 13 ani, însă mulţi utilizatori mint în privinţa vârstei şi reuşesc să ocolsească această interdicţie.

Potrivit unor rapoarte ale asociaţiilor de consumatori, numărul de utilizatori Facebook cu vârste sub 13 ani se ridică la 7,5 milioane, inclusiv cinci milioane de utilizatori cu vârste sub 10 ani.

Un studiu al Microsoft Research publicat în toamnă arăta că 36% dintre părinţi ştiu de activitatea online a copiilor lor, şi că aceştia aveau cont de Facebook chiar înainte de vârsta de 13 ani, iar mulţi dintre aceşti părinţi i-au ajutat pe copii să îşi creeze conturile respective.

Reţeaua are în total 900 milioane utilizatori în întreaga lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO