Business Hi-Tech

Filiala Fujitsu-Siemens in Romania, in 2002

06.12.2001, 00:00 29



Compania producatoare de calculatoare Fujitsu-Siemens Computers (FSC), va deschide, anul viitor, o filiala in Romania, a declarat Adrian von Hammerstein, presedintele companiei.

"Perspectivele pietei romanesti sunt incurajatoare si am decis sa dechidem o filiala aici. Marimea ei va fi influentata de numarul si amploarea proiectelor in care se va implica compania noastra", a adaugat Hammerstein.

Oficialul de la Fujitsu-Siemens a afirmat ca, pe primele sase luni ale anului fiscal 2001-2002, incheiat la sfarsitul lunii septembrie, compania a realizat in Romania incasari de 2,7 milioane de euro.

"Estimam la sfarsitul lunii martie 2002 sa atingem incasari de aproximativ 4 milioane de euro", a mai spus Hammerstein.

Conform unui studiu International Data Corporation (IDC), in al doilea trimestru 2001, Fujitsu-Siemens ocupa locul patru pe piata PC-urilor portabile (notebook-uri), cu o cota de piata de 7%. De asemenea, firma se situa, in trimestrul al treilea al acestui an, pe locul trei pe piata serverelor, cu 10,4% cota de piata.

"Zilnic, am livrat aproximativ 100 de servere Fujitsu-Siemens. La nivelul pietei autohtone a tehnologiei informatiei si telecomunicatiilor, compania noastra detine o cota de 3,9%. Ne propunem, pentru anul viitor, atingerea unei cote de 5% din piata de IT&C din Romania", a mai spus Hammerstein.

Printre clientii din Romania a companiei Fujitsu-Siemens se numara Ministerul de Interne, Transelectrica, Transgaz, Shell, Mol, Primaria Capitalei si Universitatea Bucuresti. De asemenea, firma are incheiate contracte de parteneriat cu ICL, Softnet, Concept Data si CG&GC.

Compania Fujitsu-Siemens Computers a inceput sa functioneze de la 1 octombrie 1999 si are sediul in Olanda. Actionarii societatii sunt companiile Siemens si Fujitsu, care detin cate 50% din actiunile societatii.

Compania activeaza in 25 de tari din Europa, Orientul Mijlociu si Asia si are peste 7.000 de angajati. Conducerea companiei estimeaza, pentru anul fiscal 2001-2002, o cifra de afaceri de 5,9 miliarde euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels