ZF 24

Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 de milioane de euro şi, respectiv, de 50 de milioane de euro

Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea...

Autor: Roxana Rosu

16.05.2024, 12:27 101

Avocatii Filip & Company au asistat RCS & RDS S.A. cu privire la semnarea a două acorduri de facilităţi de credit pentru export în sumă totală de 117 milioane euro, destinate finanţării achiziţiei de bunuri şi servicii pentru dezvoltarea reţelelor de telecomunicaţii din România şi Portugalia ale subsidiarelor societăţii.

RCS & RDS şi Digi Spain Telecom S.L.U. au acţionat în calitate de garanţi iniţiali şi Citibank Europe Plc. în calitate de creditor iniţial.

Simultan, Filip & Company a asistat şi Digi Spain Telecom SLU (subsidiara RCS & RDS din Spania), în calitate de împrumutat, la semnarea unui acord de facilitaţe de credit neagajant şi negarantat în valoare de 50 miliaone euro acordat de Banco Santander S.A., destinat finanţării nevoilor de capital circulant.

“Digi îşi continuă investiţiile în tehnologie de vârf şi desfăşoară constant proiecte pentru modernizarea reţelelor sale. De altfel, este una dintre companiile româneşti care alocă resurse semnificative şi pentru dezvoltarea filialelor din străinătate. Suntem bucuroşi că am avut din nou ocazia să lucrăm în echipă şi le mulţumim pentru încredere”, a declarat Alexandru Bîrsan, partener şi coordonatorul departamentului de Fuziuni, achiziţii şi pieţe de capital al Filip & Company.

Echipa Filip & Company care a asistat grupul Digi în acest proiect a fost coordonată de Alexandru Bîrsan (partener) şi Rebecca Marina (counsel) şi i-a inclus pe Andrei Bănescu (associate) şi Sandra Danciu (associate).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels