Business Hi-Tech

Fintech-urile SOLO şi Filbo au încheiat un parteneriat şi au dezvoltat produsul FilboTax, prin care PFA-urile cu venituri de cel puţin 100.000 lei îşi pot eşalona taxele către stat în 3 sau 6 rate

Andrei Dogaru, Head of Product al Filbo.

Andrei Dogaru, Head of Product al Filbo.

Autor: Alexandra Cepăreanu

10.05.2023, 17:48 92

Start-up-ul SOLO Fintech, care a dezvoltat o aplicaţie digitală de contabilitate adresată PFA-urilor, a încheiat un parteneriat cu Filbo, fintech care oferă finanţare micilor antreprenori, în urma căreia a dezvoltat o soluţie prin care antreprenorii care deţin un PFA, II, sau IF cu peste 12 luni de activitate şi venituri de cel puţin 100.000 lei, pot opta pentru eşalonarea platei taxelor către stat în 3 sau 6 rate lunare, au transmis reprezentanţii companiilor printr-un comunicat. Produsul dezvoltat în urma parteneriatului dintre SOLO şi Filbo poartă numele de FilboTax.

„Parteneriatul cu SOLO deschide noi oportunităţi pentru antreprenorii români parteneri, întrucât  vor putea accesa şi mai multe beneficii, pornind de la gestiunea contabilă, pentru eficientizarea procesului de plată a taxelor către stat. Sectorul PFA-urilor este unul dinamic, care creşte semnificativ de la an la an. Doar în primele trei luni ale acestui an au fost înregistrate cu aproximativ 32% mai multe întreprinderi decât anul trecut, conform datelor publicate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, ceea ce se traduce printr-o deschidere mai mare a românilor de a-şi găsi o sursă adiţională de venit”, a spus Andrei Dogaru, Head of Product al Filbo.

De asemenea, în urma parteneriatul dintre cele două fintech-uri, utilizatorii pot beneficia de soluţii complet digitale de administrare a afacerilor, spre exemplu, pentru plata taxelor către stat, SOLO are în vedere partea contabilă, precum completarea declaraţiei unice de venit, iar Filbo oferă sprijinul financiar.

„Plata taxelor către stat, precum şi completarea declaraţiei unice de venit este un moment important pentru toţi cei care realizează venituri extrasalariale. În prezent, sunt peste 400.000 de PFA-uri active în România care trebuie să desfăşoare acest proces până pe 25 mai. Având în vedere faptul că SOLO este un contabil digital care se ocupă de toate procesele contabile ale unui PFA, de la înfiinţare până la radiere, considerăm că parteneriatul cu Filbo reprezintă un pas important pentru noi, întrucât ne ajută să ne extindem paleta de servicii pe care le punem la dispoziţia utilizatorilor noştri”, a spus Annemarie Fabian, co-fondator al SOLO.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO