Business Hi-Tech

Firma americană Plexus investeşte 6,3 mil. euro într-o fabrică în Oradea

Autor: Magraon Andreea

19.09.2010, 23:55 378

Compania americană Plexus, care oferă servicii de dezvoltare,producţie şi asamblare pentru industrii precum cele telecom şi deapărare va investi 6,3 milioane de euro într-o unitate de producţiela Oradea, unde vor lucra aproape 200 de angajaţi.
Reprezentanţii Plexus s-au întâlnit săptămâna trecută cu primaruldin Oradea, Ilie Bolojan, cu viceprimarul Rozalia Biro şi cuadministratorul parcului industrial al oraşului, Delia Ungur, şi audiscutat despre intenţia companiei americane de a se stabili înOradea, potrivit Mediafax.

"Compania intenţionează să concesioneze aproximativ nouă hectare deteren în parcul industrial, acesta fiind situat în vecinătateaterenului concesionat de compania coreeană Shin Heung. Dupăsemnarea contractului de concesiune, Plexus va începe realizareaproiectului tehnic pentru clădirea din parcul industrial, aceastaconstând în hale de producţie şi birouri", au declaratreprezentanţii Primăriei Oradea.
Delia Ungur, administratorul parcului industrial, spune că actelepentru concesionarea terenului vor fi semnate încă din aceastătoamnă. "În aproximativ o lună vom semna contractul deconcesionare, după care firma va începe lucrările de proiectare.Timpul este scurt pentru că investitorul şi-a propus ca în ultimultrimestru din 2011 să lanseze deja producţia la Oradea". Administratorul parcului industrial a afirmat că, deşiinvestitorul se angajează la o investiţie minimă de circa 6,3milioane de euro, suma totală va ajunge la aproximativ 20 demilioane de euro.
"Firmele sunt prudente atunci când se angajează să investeascăîntr-o ţară străină. La fel s-a întâmplat şi cu ShinheungElectronics, care s-a angajat iniţial la o investiţie minimă de optmilioane de euro, care a ajuns în final la 30 de milioane de euro",a spus Delia Ungur.

Compania are aproximativ 7.500 de angajaţi la nivel global. Înprimul trimestru al anului fiscal 2009, încheiat pe 3 ianuarie,Plexus a înregistrat venituri de 456 de milioane de dolari. În anulfiscal precedent, compania a înregistrat venituri de 1,84 miliardede dolari, în creştere cu 19%.
Unitatea de producţie de la Oradea a firmei Plexus va fi cea de-adoua fabrică deschisă în Europa după cea din Scoţia. Compania estespecializată în produse care se adresează pieţelor de echipamentede telecomunicaţii şi de infrastructură wireless, produseindustriale, echipamente medicale şi echipamente din domeniulmilitar şi aeronautic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO