Business Hi-Tech

France Telecom: În acest moment nu avem intenţia de a vinde activele din România. O decizie se va lua după evaluare

France Telecom: În acest moment nu avem intenţia de a vinde activele din România. O decizie se va lua după evaluare

Autor: Adrian Seceleanu

04.05.2011, 11:51 522

Grupul France Telecom "nu are în acest moment nicio intenţie dea-şi vinde activele din România", a declarat pentru ZF Tom Wright,ofiţer de presă al companiei.

Reprezentantul France Telecom a evocat însă posibilitatea cadupă procesul de evaluare care va fi realizat în următoarele"săptămâni şi luni" compania să decidă o eventuală "ajustare apachetului de acţiuni", sau crearea "unui nou parteneriat (aşa cumam procedat în Marea Britanie".

Totuşi, când ar putea France Telecom să decidă că vrea să iasăde pe piaţa din România şi celelalte ţări aflate în evaluare? Doarîn cazul în care "la un moment dat vom crede că nu există unpotenţial real de a crea valoare sau de creştere pentru acesteactive. Atunci va trebui să ne gândim la rotirea acestor active", aspus Wright.

Grupul France Telecom a anunţat marţi că şi-ar putea vindeoperaţiunile mai mici din mai multe ţări europene pe măsură ceritmul de creştere al veniturilor din Europa încetineşte.

Singurele ţări care ies din această discuţie sunt Franţa,Polonia şi Spania, în rest "toate ţările sunt implicate în aceastăevaluare", care va examina posibilităţile de consolidare cât şi devindere a operaţiunilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO