Business Internaţional

France Telecom şi DT vor economii de 650 mil. euro din combinarea unor reţele, inclusiv în România

France Telecom şi DT vor economii de 650 mil. euro din combinarea unor reţele, inclusiv în România

Autor: Marius Oncu

17.04.2011, 15:03 41

France Telecom (Orange) şi Deutsche Telekom (DT) vor exploata încomun părţi ale reţelelor de telefonie mobilă din Polonia, Austriaşi România, vizând economii de 650 milioane euro din reducereacosturilor operaţionale şi cu investiţiile, au declarat surseapropiate proiectului, citate de Reuters.

Utilizarea în comun a unor părţi ale reţelelor din cele trei statear reduce costurile operaţionale cu 200 de milioane de euro şicheltuielile de investiţii cu 450 de milioane de euro până în 2015,au spus sursele.

Proiectul Deutsche cu France Telecom, denumit intern "Victorie", vainclude şi achiziţii comune de echipamente pentru reţele telecom şitelefoane mobile. Economiile care ar putea fi realizate prinachiziţiile comune nu au fost încă prezentate, au adăugat surselecitate.

Deutsche şi France Telecom vor susţine, luni, o conferinţă de presăla Londra, pentru a prezenta detalii ale planului de cooperareanunţat în februarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO