Business Hi-Tech

France Telecom vrea tot Wanadoo

24.02.2004, 00:00 22

Operatorul telecom France Telecom a anuntat ca ofera 3,9 miliarde de euro pentru actiunile diviziei sale de Internet Wanadoo, care s-a dovedit una din sursele profitabilitatii companiei pe anul trecut.
In urma acestei oferte, valoarea Wanadoo a urcat la aproximativ 13 miliarde de euro. France Telecom detine in prezent 71% din capitalul acestei companii, care a avut anul trecut un profit net al  159 de milioane de euro.
France Telecom, care este in continuare intr-un amplu program de restructurare din cauza problemelor financiare, a inceput consolidarea operatiunilor sale si integrarea serviciilor oferite clientilor. In luna septembrie 2003, grupul a anuntat ca vrea sa cumpere pentru 7,1 miliarde de euro pentru pachetele actionarilor minoritari ai operatorului de telefonie mobila Orange, pentru a prelua 100% si aceasta divizie.
Oferta pentru Wanadoo a fost anticipata si reprezinta, in opinia France Telecom, un pas important in cadrul aplicarii strategiei sale in domeniul conexiunilor rapide la Internet. Propunerea va fi valabila pana la 13 aprilie 2004.
In urmatoarele zile, France Telecom va prezenta proiectul autoritatilor antitrust, sperand ca va primi unda verde la inceputul lunii martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels