Business Hi-Tech

Gecad/Axigen: Anul acesta vrem sa trecem pe profit

22.03.2009, 18:03 68

Gecad Technologies, producatorul solutiei de mesagerie electronica Axigen care face parte din grupul Gecad al omului de afaceri Radu Georgescu, si-a propus sa treaca pe profit anul acesta, dupa ce castigurile pe anul trecut au fost anulate de investitiile in dezvoltarea companiei.

"Nu am inregistrat profit in 2008, pentru ca Axigen, ca tehnologie, dar si ca business, a fost inca intr-o perioada in care am investit masiv in dezvoltare (...) Am decis, in contextul economic actual, ca prioritara sa fie orientarea catre profitabilitate, si nu extinderea pe mai multe piete internationale, asa cum ne doream in perioada 2007-2008", a declarat Oana Bornaz, directorul executiv al Gecad Technologies.
La finele anului trecut, compania avea aproximativ 170 de parteneri in 80 de tari, fata de numarul de 130-140 de parteneri pe care ii avea la sfarsitul lui 2007.
Gecad Technologies a inregistrat o crestere de 133% a vanzarilor in 2008, la 700.000 de euro. "Am inregistrat vanzari de aproximativ 700.000 de euro, fata de circa 300.000 euro in 2007. La inceputul anului trecut, ne-am dorit sa ne dublam vanzarile (...) Cresterea a fost determinata, in principal, de extinderea canalului de distributie si a eforturilor de promovare, atat directa, cat si prin intermediul partenerilor din intreaga lume", a adaugat Bornaz.
Ea a mai precizat ca, pentru acest an, Gecad Technologies estimeaza vanzari de un milion de euro.
Cea mai mare parte a vanzarilor se realizeaza in afara Romaniei, regiunea care aduce cele mai multe venituri fiind Asia-Pacific.
In urma intrarii in actionariatul companiei a fondurilor de investitii Cisco Growth Fund III si Global Finance (care detine TotalSoft), bugetul alocat activitatilor de promovare si marketing pe plan international a urcat la peste 100.000 de euro pe 2008. Compania a participat la mai multe evenimente IT atat din Europa, cat si din Statele Unite pentru a-si promova solutiile.
In ceea ce priveste efectele crizei financiare mondiale, Bornaz spune ca s-a confruntat cu proiecte amanate.
"Nu avem probleme majore din punctul de vedere al nerespectarii conditiilor contractuale de catre clienti. Avand insa in vedere instabilitatea unor piete pe care si noi activam, prin parteneri, obiectivul principal ramane trecerea pe profit, chiar daca ritmul de crestere al vanzarilor va fi mai redus decat intr-o perioada de boom economic", a concluzionat directorul executiv al Gecad Technologies.
Printre clientii care au intrat recent in portofoliul Axigen se numara, din Romania, Top Brands Distribution, Relad Pharma, Administratia Nationala a Penitenciarelor, Media Sat, Inspectia Muncii, BGS - Divizia de Securitate. Din afara tarii, printre clientii Axigen se afla Tesfri - Groupe Tesson Franta, Vista Technologies SUA, Magic Transport din Puerto Rico, Bach Holding Germania si McCormick Philippines.
In prezent, solutia Axigen Mail Server este utilizata de catre 11.000 de organizatii din lume, care cumuleaza peste sase milioane de utilizatori.
In 2009, compania va continua dezvoltarea solutiei de mesagerie electronica in conformitate cu planul deja stabilit. "In aceasta directie, vom continua sa incheiem parteneriate strategice cu mari jucatori din industrie. De curand, am aderat la initiativa Microsoft Empower, dar si la programul Intel Software Partner. Astfel de parteneriate ne vor ajuta sa dezvoltam tehnologia in asa fel incat sa poata fi utilizata intr-un mod optim pe platformele partenerilor", a subliniat Bornaz.
Versiunile care vor fi lansate de companie in 2009 vor avea functionalitati noi in domeniul sincronizarii cu telefoanele mobile si al interfetelor de utilizare client.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels