Business Hi-Tech

GECAD vine cu primul server de mail 100% romanesc

28.09.2005, 18:47 19

GECAD Technologies a lansat pe piata un server de mail, la costuri reduse, la care a lucrat inca din anul 2003, Axigen, in versiune comerciala, aceasta fiind prima solutie de mesagerie electronica romaneasca, a precizat Radu Georgescu, presedintele companiei.

Investitia pentru dezvoltarea acestui server de mail s-a cifrat la doua milioane de euro, a precizat acesta. GECAD a vandut, in 2003, tehnologia antivirus RAV catre cel mai mare producator de software din lume, Microsoft, Axigen fiind acum primul produs propriu la care lucreaza o parte din fosta echipa RAV, dupa tranzactia cu Microsoft.

Axigen va fi lansat si la nivel international la Londra, cu ocazia expozitiei LinuxWorld. Noul server de mail este o solutie de mesagerie online destinata in primul rand companiilor si furnizorilor de servicii de Internet, iar in acest sens, compania si-a planificat lansarea a trei versiuni ale Axigen. Prima, care este disoinibila incepand de ieri, este numita Business Edition si este destinata IMM-urilor, dar si companiilor de dimensiuni mari. A doua, Service Provider Edition, este o versiune mai puternica, scalabila pentru mediile de productie ale furnizorilor de servicii, dispunand de functii mai avansate. Lansarea acestei versiuni va avea loc in cursul anului viitor, a explicat Cornel Nita, manager de vanzari Axigen.

Compania s-a gandit insa si la afacerile care sunt la inceput, motiv pentru care a conceput si versiunea Start-Up Edition a serverului de mail, care este gratuita si care poate fi utilizata de 9 casute de mail. Si aceasta din urma este deja disponibila.

Iar pretul presupus de Axigen nu este deloc ridicat. Pentru o companie cu 25 de angajati, licenta poate fi cumparata pentru doar 200 de dolari (165,5 euro), iar in cazul unei companii ceva mai mari, cu 500 de angajati, costul total se ridica la 1.250 de dolari (1.035,5 euro).

In plus, Axigen ofera si suport tehnic clientilor, gratuit in primul an de utilizare, perioada dupa care acesta va reprezenta 12% din licenta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO