Business Hi-Tech

Germanul care a negociat cu România detaliile listării Romtelecom a fost schimbat de la OTE

Germanul care a negociat cu România detaliile listării Romtelecom a fost schimbat de la OTE

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

16.11.2011, 19:46 921

Rainer Rathgeber (foto), 47 de ani, reprezentantul grupului german Deutsche Telekom care a participat la negocierile din acest an de la Bucureşti cu Ministerul Comunicaţiilor în ceea ce priveşte listarea Romtelecom şi posibila fuziune cu Cosmote, şi-a încheiat mandatul în boardul grupului elen OTE şi va fi înlocuit de Klaus Müller - un alt reprezentant al operatorului, potrivit companiei cu sediul la Atena.

Rathgeber este primul reprezentant al Deutsche Telekom care a intrat în boardul Romtelecom în anul 2009, perioadă în care a fost o prezenţă discretă pe piaţa locală. Singurele sale apariţii publice au fost pe durata negocierilor dintre statul român şi grupul OTE în ce priveşte listarea Romtelecom şi posibila fuziune cu Cosmote, însă şi cu acele ocazii Rathgeber a evitat orice contact cu media.

De altfel, reprezentanţii Deutsche Telekom au evitat în general în ultimii ani orice contact cu media din România, în condiţiile în care operaţiunile Romtelecom şi Cosmote sunt coordonate de la Atena.

Având în vedere că Rathgeber a fost scos din boardul OTE înainte de expirarea mandatului, este posibil ca el să fie înlocuit şi din boardul Romtelecom. Müller, în vârstă de 46 de ani, ocupă funcţia de prim vicepreşedinte pentru managementul performanţei şi execuţia strategiei pentru regiunea Europa în boardul Deutsche Telekom.

Müller lucrează din 1997 pentru Deutsche Telekom iar până în septembrie 2011 a fost director operaţional al subsidiarei Deutsche Telekom din Macedonia. Anterior, el a fost vicepreşedinte pentru strategia de reglementare a Deutsche Telekom iar în perioada 2000-2005 directorul diviziei wholesale de la Magyar Telekom, subsidiara din Ungaria a grupului german.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO