Business Hi-Tech

Google a lansat oficial sistemul de operare Android 3.2, optimizat pentru tablete

Google a lansat oficial sistemul de operare Android 3.2, optimizat pentru tablete

Tableta Motorola Xoom

Autor: Ştefan Vrabie

19.07.2011, 00:01 373

Compania americană Google a lansat oficial Android 3.2, cea mairecentă versiune a sistemului său de operare pentru tablete, ceeace înseamnă că actualizarea va ajunge probabil rapid pe o serie detablete, informează site-ul cnet. com.

Motorola a început deja să ofere actualizarea pentru tableta saXoom. Alţi candidaţi pentru actualizarea software sunt SamsungGalaxy Tab 10.1, Iconia Acer Tab 500 şi Toshiba Thrive. Huawei aanunţat luna trecută că tableta lor va fi "prima din lume" care vaavea un display de 7 inchi cu dual-core şi sistem Android 3.2.Android 3.2 "este o lansare importantă care adaugă mai multecapabilităţi noi pentru utilizatori şi dezvoltatori.

Noua platformă include schimbări la API (interfaţa de programarepentru aplicaţii), potrivit unui anunţ făcut pe 15 iulie de cătrecompanie. Alte optimizări includ o gamă mai largă de dimensiuni dedisplay suportate, pe lângă cel de 10.1 inchi, şi încărcareafişierelor media direct de pe un card de memorie de tip SD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO