Business Hi-Tech

Google anchetat pentru poziţia dominantă pe internet

Autor: Mediafax

01.05.2011, 23:31 188

Comisia Federală pentru Comerţ din Statele Unite pregăteşte oinvestigaţie referitoare la poziţia dominantă deţinută de Google îndomeniul serviciilor de căutare pe internet prin alertareacompaniilor high-tech să strângă informaţii în acest sens, potrivitunor surse citate de Bloomberg.

Agenţia a anunţat companiile că intenţionează să le soliciteoficial informaţii, au spus sursele. Aceste cereri sunt similarecitaţiilor. Comisia a aşteptat ca Departamentul de Justiţie săfinalizeze analiza preluării companiei ITA Software de cătreGoogle. ITA dezvoltă aplicaţii informatice pentru sectorultransporturilor, inclusiv cel aerian.

Departamentul a aprobat la începutul lui aprilie preluarea ITAde către Google pentru 700 milioane de dolari, cu condiţia să punăla dispoziţia concurenţei date referitoare la domeniultransporturilor. Google mai trebuie să permită autorităţilorguvernamentale să analizeze plângerile că ar avea un comportamentincorect pe piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO