Business Hi-Tech

Google: Europa Centrala are un potential urias pe netul mobil

24.06.2008, 20:46 14

Cofondatorul Google, miliardarul Sergey Brin, a vizitat in cursul saptamanii trecute filiala poloneza a companiei ce detine cel mai popular motor de cautare online.
Vizita lui Sergey Brin in Polonia a avut ca scop o analiza in detaliu a celor trei divizii ale Google din aceasta tara, respectiv cele din Varsovia, Cracovia si Wroclaw. El a mai precizat ca Google nu este interesata de alte viitoare investitiii in Polonia.
"Singura tara din Europa unde mai avem investitii atat de mari este Germania."
"Viitorul apartine internetului prin telefonul mobil, iar pietele din Europa Centrala si Polonia au un potential urias in acest sens", a declarat directorul de tehnologie al gigantului online.
Sergey Brin a negat si zvonurile conform carora Google ar fi interesata de o achizitie a rivalului Yahoo!.
"Bineinteles ca recenta tranzactie va permite Yahoo! sa isi amelioreze situatia financiara, insa acest lucru nu inseamna ca va fi vorba si despre o eventuala preluare. Yahoo! este unul din cei mai importanti clienti pe care ii avem, iar acest contract nu reprezinta decat un ajutor", a adaugat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels