Business Hi-Tech

Google isi incearca norocul si impotriva iPad-ului: Gigantul online lucreaza cu Verizon la un rival pentru tableta Apple

Google isi incearca norocul si impotriva iPad-ului: Gigantul online lucreaza cu Verizon la un rival pentru tableta Apple
12.05.2010, 14:51 47

Operatorul american de telecomunicatii mobile Verizon a anuntatca lucreaza cu Google la un model de tableta PC care va concura cuiPad-ul lansat de Apple in urma cu cateva luni, scrie Wall StreetJournal.

Proiectul urmeaza sa sustina si mai mult colaborarile celor douacompanii, si totodata sa mentina Verizon in competitie cu rivalulAT&T, care distribuie in SUA produsele Apple, inclusiviPad.

"Care este noul val de oportunitati, in opinia nostra? Lucram latablete impreuna. Cautam tot ce are Google in arhive care ar puteafi incluse intr-o tableta si sa devina o experienta grozava", adeclarat Lowell McAdam, CEO-ul Verizon, intr-un interviu pentruziarul american.

Mai multi producatori de electronice si-au facut un scop din adetrona suprematia Apple, dupa ce compania a inregistrat succeseuriase cu iPhone, iar din primavara aceasta cu iPad. La inceputulacestui an, Steve Jobs, CEO-ul Apple, a fost citat de mai multebloguri de specialitate zicand ca "Google vrea sa distrugaiPhone".

O mica victorie a companiei care detine cel mai popular motor decautare de pe Internet a venit marti, dupa ce datele privindvanzarile de smartphone-uri din SUA in primul trimestru au indicatun salt spectaculos al modelelor care folosesc softul Android, indauna iPhone-ului. Astfel, telefoanele dotate cu softul dezvoltatde Google, si-au adjudecat de 28% din piata, in timp ce iPhone acoborat la o cota de 21%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO