Business Hi-Tech

Google isi saboteaza propriile produse. Chrome primeste un add-on care nu permite trimiterea de date catre Google Analytics

26.05.2010, 19:02 31

Google a lansat un add-on (aplicatie ce se adauga unui programpentru a-i mari functionalitatea) prin intermediul caruia browserulrealizat de gigantul internet, Google Chrome, nu va mai trimiteinformatii legate de comportamentul online al utilizatorului catreGoogle Analytics, serviciu de monitorizare a site-urilor realizatde aceeasi companie.

In informatiile legate de add-on, Google argumenteaza aceastadecizie prin faptul ca astfel "va oferi utilizatorilor careviziteaza site-uri mai multe optiuni in privinta informatiilortransmise despre comportamentul acestora".

Proprietarii de site-uri pot incorpora in interiorul paginilor osecventa de cod ce le permite sa colecteze diferite date precumultimele vizite ale utilizatorilor sau felul cum utilizatoriiinteractioneaza cu site-ul.

Noul add-on, Analytics Opt-out Browser Add-on, transmitesite-ului Analytics ca informatiile utilizatorilor nu trebuie luatein considerare.

Si utilizatorii Firefox pot folosi add-on-uri pentru blocareatransmiterii informatiilor catre Analytics, printre acesteanumarandu-se Adblock Plus, NoScript sau OptimizeGoogle.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO