Business Hi-Tech

Google nu se lasă şi mai pregăteşte un rival pentru Facebook: Google Me

29.06.2010, 23:00 13

După eşecul Buzz, o tentativă a celui mai popular motor decăutare din lume de a crea un rival pentru pentru Facebook, Googlemai încearcă o dată să bată cea mai tare mare reţea socială dinlume cu o altă platformă, denumită "Google Me".

Potrivit unei postări pe reţaua Twitter a lui Kevin Rose,fondatorul site-ului de ştiri Digg, care citează "surse credibile",Google va lansa noul serviciu ca rival al Facebook. Potrivit preseiinternaţionale, Google are deja componentele necesare pentru a creao reţea socială: Google Profiles care le permite utilizatorilorsă-şi creeze o pagină cu informaţiile personale şi Google Buzz,prin care aceştia au la dispoziţie o funcţie care le permite săscrie mesaje scurte despre ceea ce fac - mesaje care vor putea fivizualizate de cercul de prieteni al utilizatorului. Astfel ianaştere un flux de notificări venite de la oamenii cu careutillizatorii intră în contact, asemănător celui generat dereţelele de socializare.

Lansat în luna februarie, Buzz, care este integrat în serviciulde e-mail al Google, Gmail, a fost primit cu reticenţă deutilizatori, principalul motiv fiind că nu le este respectatăintimitatea. Principala nemulţumire a fost faptul că Buzz creazăautomat cercuri de prieteni în baza celor mai frecvente contacte peGmail, iar asta duce la expunerea contactelor private aleutilizatorilor.

De asemenea, Google oferă şi serviciul Latitude, prin careutilizatorii pot partaja cu alţi utilizatori locaţia în care seaflă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO