Business Hi-Tech

Google nu va mai cumpăra de la armata americană combustibil la preţ redus pentru avioane

Google nu va mai cumpăra de la armata americană...

Autor: Marius Oncu

Pentagonul a decis să nu reînnoiască un acord secret cu Google care îi permitea companiei să cumpere de la armată combustibil ieftin pentru avioane după ce a apărut suspiciunea că şefii Google s-au folosit de înţelegere în scop personal şi nu doar pentru a efectua cercetări pentru NASA. Acordul s-a aflat în vigoare începând din 2007. Google a obţinut combustibil ieftin pentru a efectua zboruri de cercetare ştiinţifică şi de transport pentru NASA, între care folosirea unui avion de antrenament pentru măsurători legate de gazele cu efect de seră şi stratul de ozon.

Compania privată H211 - care operează avioanele fondatorilor Google şi preşedintelui companiei Eric Schmidt - a cumpărat 2,3 milioane de galoane (1 galon - 3,79 litri) de combustibil începând cu prima parte a anului 2009 la un preţ mediu de 3,19 dolari pe galon. Preţul mediu plătit de alte companii care deţin aeronave proprii s-a situat în perioada respectivă la 4,35 dolari pe galon.

Pe de altă parte, Kenneth Ambrose, un reprezentant al Google, a afirmat că NASA şi contribuabilii americani au un beneficiu anual de 2 milioane de dolari din relaţia cu compania online.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO