Business Hi-Tech

Grupul chinez Lenovo ar putea cumpăra divizia de servere a IBM pentru până la 4,5 miliarde de dolari

Grupul chinez Lenovo ar putea cumpăra divizia de servere...

Autor: Marius Oncu

19.04.2013, 12:29 845

Divizia IBM ar putea aduce grupului american între 2,5 şi 4,5 miliarde de dolari, în funcţie de activele şi pasivele care vor incluse într-o eventuală tranzacţie.

Lenovo a folosit achiziţia din 2005 a diviziei de PC-uri a IBM pentru a ajunge al doilea cel mai mare producător de computere la nivel global, iar în prezent îşi diversifică activitatea, inclusiv prin lansarea de tablete şi smartphone-uri.

Grupul s-a aliat anul trecut cu EMC Corp pentru a-şi creşte vânzările de servere şi echipamente de stocare pentru companii, iar achiziţia diviziei IBM ar creşte capacităţile Lenovo pe această piaţă.

"Serverele low-cost sunt segmentul cel mai atractiv şi cu cea mai rapidă creştere în afacerile cu servere, aşa că tranzacţia are sens. Este în linie cu strategia Lenovo de a se orienta către investiţii de viitor", a spus Alberto Moel, analist la Sanford C Bernstein & Co.

Lenovo se află la nivel global pe poziţia a doua pe piaţa PC-urilor, în urma Hewlett- Packard. Producătorul chinez a fost singurul din top 5 care nu a înregistrat o scădere a vânzărilor în ultimul trimestru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels