Business Hi-Tech

Grupul elen controlat de Panos Germanos investeşte într-o firmă de soft prezentă şi în România

Grupul elen controlat de Panos Germanos investeşte...

Autor: Ioana Nita

Olympia Group, unul dintre cele mai grupuri elene cu activităţi în telecom, retail, industrie şi distribuţie, controlat de omul de afaceri Panos Germanos, a intrat în acţionariatul companiei SoftOne Technologies din Grecia, specializată în furni­zarea de soluţii de business - ERP şi CRM - şi prezentă şi pe piaţa locală, cu o participaţie de 33,34%. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică. „Participaţia în SoftOne Technologies reprezintă intrarea noastră în sectorul software”, a declarat Kostas Karafotakis, directorul general al Olympia Group. Grupul, înfiinţat în urmă cu peste 35 de ani, are în total peste 5.500 de angajaţi în Grecia şi în străinătate. Investiţia grupului Olympia în SoftOne Technologies va fi utilizată în principal pentru extinderea soluţiilor şi serviciilor companiei de software şi pe alte pieţe externe, precum Polonia sau ţările din nord-estul Europei. 

“Investiţia făcută de Olympia Group este un pas important pentru evoluţia SoftOne la nivel european. Acest pas va aduce cu siguranţă o schimbare pozitivă, inclusiv în ceea ce prive?te consolidarea SoftOne România pe plan regional”, a precizat Haris Zachariades, CEO-ul SoftOne România. Compania elenă a intrat pe piaţa locală în urmă cu trei ani, subsidiara din România fiind practic un hub pentru extinderea companiei în Europa Centrală şi de Est. În prezent, SoftOne activează şi pe pieţele din Cipru, Serbia, Bulgaria, Albania, Republica Moldova, Rusia şi Turcia, iar în România are 40 de parteneri. Anul trecut afacerile SoftOne România s-au ridicat la 1,3 milioane lei, în creştere cu 68%, iar profitul net s-a situat la 0,2 milioane lei, potrivit datelor raportate la Ministerul de Finanţe. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO