Business Hi-Tech

HP limiteaza primele managerilor la 10 mil. $ pe an

17.03.2006, 00:00 19

Actionarii producatorului american de echipamente IT si electronice Hewlett-Packard au hotarat sa limiteze la 10 milioane de dolari pe an bonusurile pe care le poate primi, drept recompensa a performantelor sale, fiecare membru al echipei de top management a companiei.

Decizia a fost luata pentru a preveni plata unor prime uriase catre directorii HP, asa cum s-a intamplat in cazul fostului director executiv al companiei, Carleton Fiorina, care a incasat aproximativ 180 mil. $ in cei sase ani cat a fost in functie, plus alte 21 mil. $ ca plati compensatorii atunci cand a fost concediata in luna februarie a anului trecut.

Potrivit deciziei adoptate de actionari, bonusurile vor fi alocate pe baza evolutiei unui set de indicatori, printre care veniturile si profitul diverselor divizii de afaceri. Astfel, in anul fiscal 2006, directorul executiv al HP, Mark Hurd, este eligibil pentru o prima de 9,24 mil. $, pe langa salariul sau de baza de 1,4 mil. $.

Pe de alta parte, actionarii au respins o propunere potrivit careia managerii ar fi putut fi obligati sa returneze bonusurile primite in cazul unor derapaje de la planurile de afaceri ale companiei.

adrian.seceleanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO