Business Hi-Tech

HP unifică divizia de PC-uri cu cea de imprimante

HP unifică divizia de PC-uri cu cea de imprimante

Foto AFP

Autor: Mediafax

22.03.2012, 00:00 368

Hewlett Packard (HP) va unifica divizia producătoare de PC-uri cu cea de imprimante, într-o acţiune majoră de reorganizare menită să reducă cheltuielile şi să susţină dezvoltarea, relatează Bloomberg.

"Asigurarea unei structuri organizatorice corecte este un pas esenţial pentru îmbunătăţirea eficienţei. Rezultatul va fi o companie mai suplă şi mai performantă, concentrată pe clienţi şi capabilă să profite de schimbările rapide de tendinţe din industria de profil", a declarat directorul general al grupului, Meg Whitman.

HP intenţionează să unifice şi alte funcţiuni ale companiei, precum cele de marketing de la nivelul tuturor organizaţiilor, pentru a promova un brand mai puternic. HP, cea mai mare companie tehnologică din SUA în funcţie de venituri, face eforturi să menţină profitabilitatea principalei sale divizii, cea producătoare de PC-uri, în condiţiile în care concurenţa din partea aparatelor mobile, precum tabletele şi smartphone-urile, îi erodează vânzările.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO