Business Hi-Tech

HTC, unul dintre petitorii Palm, vrea sa-si reduca dependenta de Google si Microsoft

13.04.2010, 23:05 17

High Tech Computer (HTC), unul dintre cei mai mari producatoride telefoane mobile din lume, ia in calcul posibilitatea de a-siechipa telefoanele mobile cu un sistem de operare propriu, o mutarecare ar plasa compania taiwaneza in competitie cu gigantiiMicrosoft si Google, scrie Bloomberg.

"Continuam sa evaluam aceasta posibilitate, dar este nevoie ca oserie de conditii sa fie indeplinite pentru a justifica existentaunui sistem de operare propriu", a declarat Cheng Hui-ming,directorul financiar al companiei.

Un sistem de operare propriu ar permite HTC, care proiecteaza siproduce telefoane mobile care utilizeaza soft de la Google siMicrosoft software, sa-si reduca dependenta de dezvoltatori dinexterior. HTC este unul dintre posibilii pretendenti la preluareaproducatorului de telefoane mobile Palm - aflat intr-o situatiefinanciara dificila, conform unor surse familiare discutiilor.

"Daca te uiti la jucatorii de succes de pe piata telefoanelormobile inteligente, cum sunt Apple si Research in Motion(Blackberry), unul dintre motivele succesului lor este ca ei aupropria lor platforma software", a declarat Steven Tseng de la RBSAsia Ltd. "Problema in cazul unei asemenea decizii este nivelul deresurse pe care vor fi nevoiti sa il aloce." Cheng a refuzat sacomenteze informatiile potrivit carora HTC este interesat deachizitia Palm. El a mentionat doar ca HTC nu are o data limitapana la care sa decida daca va folosi propria sa platformasoftware.

"Sunt multi factori care trebuie sa fie luati impreuna incalcul. Nu este vorba de o simpla decizie daca sa facem sau nuacest lucru", a adaugat el.

Palm lucreaza cu Goldman Sachs pentru a gasi un cumparator. Unanunt in acest sens ar putea fi facut chiar si saptamanaviitoare.

HTC este cel mai mare producator de mobile pe platforma Windows,dar este si prima companie care a lansat un telefon cu sistemul deoperare Google Android.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO