Business Hi-Tech

Informatia circula repede

07.07.2004, 00:00 21



Nu este prea comod sa umblati toata ziua cu un laptop in servieta. Chiar daca faceti asta, va fi foarte complicat sa lucrati cu el atunci cand sunteti in masina si trebuie sa va notati ceva foarte important. Pentru astfel de situatii s-a inventat Pocket PC sau PDA (Personal Data Assistant). De pilda, h2210 creat de Hewlett Packard. Cea mai importanta functie a PDA-ului HP este cea de organizator. Aceasta inseamna ca va ajuta sa va organizati intalnirile si fisierele cu foarte mare usurinta. Folosind creionul special apasati pe Start si pe ecranul color cu cristale lichide apare o lista meniu similara celei prezente la un calculator obisnuit pentru ca sistemul de operare este cea mai recenta versiune de Windows pentru Pocket PC. De acolo, puteti sa selectati programul dorit, sa verificati casuta postala, sa va uitati pe lista de contacte sau pe calendar, toate printr-o singura atingere. h2210 este si o agenda telefonica completa. O data ce introduceti toate datele pe categoriile dorite, PDA-ul le ordoneaza in ordine alfabetica pentru a le gasi mai usor la nevoie. Datele pot fi introduse fie cu ajutorul tastaturii software, fie apeland la functia de recunoastere automata a scrisului de mana. Dictionarul incorporat usureaza procedura de scriere, sugerand cuvintele recunoscute inca de la primele litere. O alta functie foarte importanta este cea de reportofon. PDA-ul HP inregistreaza vocea printr-un microfon minuscul si o reda printr-un difuzor aflat pe partea opusa a ecranului.



Dupa ce ati scris atatea lucruri importante si ati inregistrat cateva mesaje audio, puteti sa le trimiteti prin retea. Aveti la dispozitie trei variante. Fie va conectati prin Bluetooth la telefonul mobil, fie trimiteti un document Word prin infrarosu la o imprimanta compatibila in vederea tiparirii, fie folositi cablul USB pentru a comunica cu calculatorul de la birou sau de acasa.



Odata conectat la calculator, folositi conexiunea Internet a acestuia pentru a trimite si a primi mesaje e-mail. Posesorul unui telefon mobil cu tehnologie Bluetooth va poate trimite pozele sau filmele inregistrate cu sau fotocamera incorporata, iar dumneavoastra le puteti privi pe Mediaplayer-ul sau pe Image Viewer-ul PDA-ului. Daca cantitatea de memorie integrata de 64MB RAM nu va este suficienta pentru stocarea fisierelor, puteti apela la un card de extensie Compact Flash sau SD/MMC, transformandu-va PDA-ul h2210 intr-un adevarat laborator media.
claudiu.andone@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO