Business Hi-Tech

Intel: ?E nevoie de un Internet nou"

13.09.2004, 00:00 16

Cel mai mare producatori de cipuri, compania Intel, a anuntat ca este nevoie de construirea unui nou Internet, o retea de computere care sa o completeze pe cea actuala pentru rezolvarea celor mai grave probleme ale acesteia: atacurile informatice si traficul de date care ia proportii tot mai mari, scrie presa internationala.
Directorul de tehnologie al Intel, Pat Gelsinger, a spus ca Internetul, in forma sa actuala, ar putea sa ajunga la un "punct critic" din cauza cresterii exponentiale a numarului de utilizatori care se conecteaza pe o retea a carei arhitectura a fost gandita in urma cu 30 de ani.
Gelsinger a adaugat ca un prototip al noii retele, intitulat Planet Lab, este deja rulat de cateva universitati americane in colaborare cu Intel. El a mai spus ca Intel doreste ca noua retea sa fie bazata pe hardware comercializat de aceasta companie. "Daca Internetul creste pana la 100 de miliarde de computere conectate, scopul nostru este ca in fiecare dintre acestea sa existe macar o piesa fabricata de Intel".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels