Business Hi-Tech

Intel: Si Ardealul ne intereseaza

19.11.2004, 00:00 15

Compania americana Intel, lider mondial pe piata de microprocesoare pentru calculatoare, si-a anuntat interesul pentru piata regionala din Transilvania si Banat, pe care o considera a doua ca importanta din Romania. Oficialii Intel Romania au organizat ieri la Cluj prima intrunire Intel Channel Conference (ICC) din afara Bucurestiului.
"Bucurestiul este prima zona de interes pentru noi, urmata imediat de Ardeal", a spus Irinel Burloiu, channel field sales engineer in cadrul biroului de reprezentanta Intel in Romania. Prin evenimente precum cel de ieri, "partenerii afla cum pot maximiza oportunitatile de dezvoltare oferite de cele mai recente platforme server si desktop lansate de Intel", a adaugat Burloiu.
Intel are aproximativ 700 de parteneri in Romania, dintre care 300 sunt companii din Transilvania si Banat. Produsele marca Intel sunt distribuite in Romania de companiile Asbis, ElkoTech si Flamingo Computers. In 2003, pe piata romaneasca, Intel a realizat o crestere in volum de 40% fata de anul precedent si o dublare a vanzarilor pe segmentul de notebook-uri. Firma americana detine aproximativ 80% din piata interna a microprocesoarelor. Intel a avut o cifra de afaceri in 2003 de 30 de miliarde de dolari. Peste 75% din veniturile firmei provin din vanzarile realizate in afara SUA. In luna mai a acestui an, Intel a deschis primul birou de reprezentanta din Romania, la Bucuresti, ajungand la un total de 294 de filiale in intreaga lume.
transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO